separasjonsangst barn

Separasjonsangst Barn 7 År

Vår jente har alltid vært trygg fra hun var liten. Dette endret seg først i form av litt engstelse i en kort periode, til at det over natten ble en total endring i livet hennes. Plutselig ble hun svært engstelig for å være alene og borte fra hjemmet sitt og oss foreldrene. Engstelsen ble svært sterk, og vi skjønte at hun hadde fått separasjonsangst. Hun fikk mange kroppslige reaksjoner som kvalme, sinne, uro og slitenhet. Hun ble i perioder intenst redd fra hun våknet om morgen til hun sovnet på kvelden. Vi måtte flytte en ekstra seng inn på rommet hennes å sove sammen med henne slik at hun roet seg ned.

Hun gikk fra å ta bussen alene til skolen, til at vi måtte kjøre og hente henne hver dag. Når vi kom frem til skolen fikk ikke lov til å forlate henne, typiske tegn på separasjonsangst. Hun gråt veldig mye og hadde det fryktelig vondt. Jenta vår sa at hun hadde mange vanskelige tanker som kom og plaget henne. Hun klarte ikke å delta på aktiviteter og lignende som tidligere.

I vår fortvilelse søkte vi på nettet etter hjelp for barn med separasjonsangst, og fant heldigvis Barnas Plattform som vi bestemte oss raskt for å ta i bruk. Nettsiden og appen var enkle å bruke og videoene var korte og veldig enkel å forstå.

Bruk av enkle og praktiske verktøy for barn med separasjonsangst:

I løpet av noen få uker, så vi at jenta vår fikk det gradvis bedre. Vi tok i bruk alle fire verktøyene, og disse har blitt og er nå en naturlig del av familielivet vårt. Vi bruker de daglig. Nå, etter 4-5 måneder er utfordringene til jenta vår borte, og hun går som en «stolt hane» i verden igjen! Hun har ikke lenger separasjonsangst!

Når hun har venner som har det vanskelig eller er lei seg pleier hun å si til dem: «Jeg hører på de gode ordene hver kveld og det synes jeg du også skal gjøre, sånn at du også får det bra!». Vi er veldig takknemlig for denne hjelpen vi har fått og vi ønsker å dele vår erfaring slik at andre familier som har behov kan få vite om dette kurset! Spesielt alle foreldre som har barn med denne type angst. Les mer om kurset nedenfor.

Legg igjen en kommentar